Social Trading

> lees meer

Binck

> lees meer

Turbo's

> lees meer

Bitcoin

Een van de meest spraakmakende investeringen van de afgelopen jaren was Bitcoin. Deze virtuele munt die in 2009 is gelanceerd zorgde voor veel ophef wereldwijd. Investeerders zagen zoveel potentie in Bitcoin dat de koersstijging in korte tijd een enorme stijging wist te realiseren. De hype Bitcoin werd door de media alleen maar de lucht ingeprezen, wat natuurlijk ook bijdroeg aan een nog hogere stijging van de wisselkoers. Na een bepaalde periode had het concept een zo hogere wisselkoers bereikt dat investeerders het niet meer voor mogelijk zagen dat Bitcoin nog meer zou stijgen. Op dat moment had 1 Bitcoin een waarde van maar liefst €900,-, terwijl bij de lancering een Bitcoin maar een waarde had van €1.00,-.

Over Bitcoin

Bitcoin is een virtuele munt waarmee men zowel online als offline betalingen mee kan verrichten. Deze virtuele munt wordt opgeslagen en kan worden beheert in een online portemonneedienst (online bank). Door middel van een cryptografie (geheimschrift) worden uw Bitcoin beveiligd, zodat transacties veilig kunnen plaats vinden en zodat criminele organisaties hier vat op kunnen krijgen. Op dit moment is Bitcoin niet meer zo lucratief als het voorheen was. De koers fluctueert enorm wat ervoor zorgt dat maandelijks een groot verschil zichtbaar kan zijn.

Beleggen in Bitcoin

Beleggers zien zeker winst in de virtuele munt Bitcoin. Tevens vinden zij het Bitcoin concept ervan enorm gemakkelijk. Uit de uitspraak van verschillende beleggers is geconcludeerd  dat beleggers het fijn vinden dat er geen regels zijn waarbij zij zich aan moeten houden. Er zijn slechts een paar algemene regels die het Bitcoin principe in goede baan leiden. Een andere reden dat beleggers bijvoorbeeld bitcoin kopen is dat er geen tussenpersoon in het verhaal voorkomt. Dit bevordert het beleggingsproces aanzienlijk, en het levert tevens de nodige privacy.  Bitcoin zelfs zijn internationaal te gebruiken. Er kunnen trouwens ook delen van Bitcoin gebruikt worden, zodat men wel het exacte bedrag kan betalen.