Forex / Valutahandel

> lees meer

ZuluTrade

> lees meer

Etoro

> lees meer

Beleggingstips

1. Geduld is er belangrijk bij beleggen. U moet uzelf tijd gunnen om een goede analyse uit te voeren wat betreft diverse beleggingsorganisaties, verschillende beleggingen en de resultaten die zij opleveren. Laat u niet te veel verleiden door eventuele paniek in de beleggingswereld. Het is tevens belangrijk dat u altijd uw hoofd koel houdt tijdens het kopen of verkopen van uw beleggingen. Wacht het juiste moment af en ga dan te werk.

2. In sommige uitzonderingen is snel denkwerk en snel keuzes maken een belangrijk aspect. Dit betekent dat men niet altijd een lange horizon moet houden. Sommige beleggingsproducten kunnen op zeer korte termijn ontzettend winstgevend staan. Dit zijn echter vaak wel de grootste risicovolle investeringen van de beurs.

3. Ga nooit geld lenen om aandelen te kopen. Zodra u dit gaat doen is het einde al in zicht. Het kan namelijk goed gaan zolang u een goed rendement blijft behalen op uw investeringen, maar bij moeilijke periode betaalt u juist dubbel. Het lenen van geld kost namelijk ook een vast rentebedrag per tijdsperiode. Het lenen van geld uw lasten alleen maar vergroten en is dus niet aan te raden.

4. Wees altijd objectief over iedere belegging. Iedere belegging vereist een analyse die onderbouwt dat de belegging voor u in de toekomst rendabel kan zijn. Aan een belegging zijn risico's verbonden, maar er is wel een verschil tussen een risico lopen en gokken. Bij gokken levert u namelijk een actie die niet onderbouwt is. De kans dat dit positief voor u uitpakt is daarom lang niet zo groot. Ga dus nooit te impulsief te werk bij het bepalen van een belegging.

5. Ontwikkel een beleggingsstrategie die bij u past. Iedere belegger verschilt van elkaar. Dit kan zijn qua bestedingsbedrag, qua tijd en bestedingsruimte. Timing is bij een aantal beleggingsproducten ontzettend belangrijk. Men moet in sommige gevallen accuraat kunnen reageren om een goed rendement te behalen. Daarnaast levert niet altijd iedere belegging een mooi rendement op. Spreid kansen als dat nodig is. Hierdoor kan het zijn dat u minder koopt, maar de kans is aanwezig dat het u juist meer oplevert.