Aandelen

> lees meer

Turbo's

> lees meer

Forex / Valutahandel

> lees meer

Beleggingsstrategieen

Er zijn geen vaste strategieën die ervoor zorgen dat een belegging altijd een positief resultaat heeft. De beurs kan namelijk alle kanten opvallen. Uit visies van enkele ervaren beleggers zijn een aantal strategieën samengesteld.

Wees prijsbewust

Het is belangrijk dat de investeerder ondanks eerdere resultaten of de waardering voor het bedrijf altijd prijsbewust blijft. Ieder bedrijf verkoopt aandelen tegen een andere prijs, en ieder jaar kan er weer een ander resultaat worden behaald. Blijf dus altijd met een objectieve blik kijken naar de resultaten van afgelopen jaar en de statistieken uit eerdere jaren of van andere bedrijven uit de branche. Onthoudt hierbij dat de meest populaire of bekendste belegging niet altijd goede resultaten oplevert.

Beleg gevarieerd

Het is belangrijk dat een investeerder niet op een paard blijft wedden. Een goede spreiding van investeringen voorkomt negatieve resultaten en levert tevens een grotere kans op winst. Wat beleggers vaak vergeten is dat kwaliteit beter is dan kwantiteit. Het is beter en ook meer rendabel om te investeren in minder aandelen die juist wel een goed resultaat kunnen bieden.

Flexibel

Over het algemeen is het zo dat investeerders hun beleggingsportemonnee vullen met 60% aandelen en 40% obligaties. Dit is volgens de ervaren beleggers niet de manier waarop het beste geïnvesteerd  kan worden. Zij raden beleggers aan altijd flexibel te blijven in hun beleggingen. U gaat natuurlijk meer beleggen in obligaties wanneer deze een betere rente bieden.  

Herbeleg dividend

Wie heeft geïnvesteerd in aandelen of obligaties ontvangt bij positieve resultaten winst in de vorm van dividend. Met deze dividend kan men een nog groter rendement behalen wanneer deze het goed  herbelegt.

Passief beleggen

Er zijn vele verschillende grote en professionele beleggingsgroepen die het de particuliere belegger lastig maakt om een goed rendement te behalen. Als particulier is het dan ook ontzettend lastig om te concurreren met deze partijen. Elke poging vereist weer de nodige kosten die liever niet te missen zijn. Dit is echter niet aan te raden, want een beleggingsgroep is bijna niet klein te krijgen. Laat u dus niet te veel gelden in het spel, maar doe wel alles om een goed rendement te behalen.

Artikelen

Social Trading

Top op de dag van vandaag zijn sociale netwerken als Facebook, Twitter en Linkedin ontzettend populair. Het houdt mensen op de hoogte van hedendaagse activiteiten en het is een uitstekende manier van online reclame maken. Tevens geeft het bedrijven de mogelijkheid een persoonlijke band op te bouwen met consumenten die zij wensen te bereiken.

Lees meer...

Beleggingstips

1. Geduld is er belangrijk bij beleggen. U moet uzelf tijd gunnen om een goede analyse uit te voeren wat betreft diverse beleggingsorganisaties, verschillende beleggingen en de resultaten die zij opleveren. Laat u niet te veel verleiden door eventuele paniek in de beleggingswereld. Het is tevens belangrijk dat u altijd uw hoofd koel houdt tij

Lees meer...